Cantine San Marzano – Ο Ιταλικός Νότος στο προσκήνιο

 

Το 1962, 19 αμπελοκαλλιεργητές με μακρά ιστορία ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την «Cantine San Marzano». Με το πέρας των δεκαετιών ο αρχικός αυτός συνεταιρισμός προσέλκυσε πάνω από 1200 καλλιεργητές και συνδυάζοντας την παράδοση της Απουλίας με μοντέρνες τεχνικές έφτασαν να μας δίνουν σήμερα κρασιά με ταυτότητα, χαρακτήρα και εκπληκτική σχέση τιμής/ποιότητας.

Ξηρασία, παγετός και ο καταστρεπτικός Σιρόκος είναι από τους μόνιμους κινδύνους που η Απουλία (Puglia) και οι παραγωγοί της αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε χρόνο. Με επίκεντρο το Salento και κυρίως τη Manduria στην περίφημη Magna Grecia, ο συνεταιρισμός έχει ρίξει όλο του το βάρος στην ανάδειξη των ιδιαίτερων ποικιλιών του Ιταλικού Νότου και πρωτίστως των ερυθρών Primitivo, Negroamaro και Malvasia Nera.

Στη Vinoterra αποφασίσαμε να εισάγουμε αυτά τα κρασιά γιατί πιστεύουμε στη δυναμική του Ευρωπαϊκού Νότου εν γένει σε ότι αφορά το κρασί, γιατί έχουν στυλ που ταιριάζουν στην ελληνική κουζίνα και γεύση, αλλά κυρίως γιατί ενσωματώνουν σε τεράστιο βαθμό αυτό που όλοι αναζητάμε στο χώρο. Υψηλή ποιότητα σε καλή τιμή.

Η σειρά SUD αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο τόσο τον αρωματικό χαρακτήρα της Malvasia Nera, όσο και τον γευστικό πλούτο των Negroamaro και Primitivo, δύο ποικιλιών που η προέλευσή τους χάνεται αληθινά στα βάθη της ιστορίας.

Η πιο premium σειρά πάλι έρχεται να μας δείξει πόσο ψηλά έχουν φτάσει πλέον οι οινοποιήσεις αυτών των σταφυλιών που ζουν εδώ και χρόνια στη σκιά του μεγάλου αδελφού από τις γειτονικές επαρχίες και που ακούει στο όνομα Aglianico. Αμπέλια άνω των 60 ετών επιστρατεύονται για τα «Sessantanni» και «Anniversario 62» που κάνουν επίδειξη πολυπλοκότητας και ισορροπίας, ενώ το «F» ξεδιπλώνει όλη τη μαγεία του Negroamaro στα ποτήρια σας, με το ζεστό του φρούτο και τα γλυκά μπαχαρικά να πρωτοστατούν.


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Αφήστε μια απάντηση